JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inission värderas till 100 miljoner kronor

Inission värderas till 100 miljoner kronor

28 april blev det klart att kontraktstillverkaren Inission hade för avsikt att ansöka om notering på börsen i Stockholm. Nu avslöjas värderingen – den landar på 100 miljoner kronor.
I samband med noteringen till sommaren vill Inission ta in 20 miljoner kronor till en teckningskurs om 100 kronor per aktie. Det ger en värdering av bolaget på 100 miljoner kronor.

Trots att det går att teckna aktier från och med idag och fram till 2 juni går det inte att granska de historiska siffrorna, eftersom prospektet ännu inte är offentligt.

– Vi som ägare är mycket stolta över vad vi åstadkommit hittills, skriver huvudägarna Fredrik Berghel och Olle Hulteberg i dagens pressmeddelande.

– Vi har etablerat ett starkt varumärke i en bransch som marknaden kategoriserar som inte särskilt spännande. Vi tycker dock att den är spännande, vi står för nytänkande och vi är en utmanare i branschen. Vi följer vår plan och ambitionen är en fortsatt lönsam tillväxt. Inissions strategi är att vara tongivande i den konsolidering som pågår i branschen genom att förvärva och förbättra strategiskt utvalda verksamheter.

Företaget har sex fabriker, omsätter cirka 250 miljoner kronor och har cirka 170 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)