JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Merkel öppnar industriforum i Stockholm

I morgon slår German Swedish Tech Forum upp dörrarna i Stockholm. Det är ett eftermiddagsevent som syftar till ett ökat samarbete mellan industriföretag i de båda länderna. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven öppningstalar.

–  Genom German Swedish Tech Forum vill vi under de kommande åren, tillsammans med utvalda samarbetspartner, genomföra en rad evenemang och projekt där tyska och svenska företagsrepresentanter och forskare kan diskutera aktuella frågor, dela kunskap och presentera best practices, säger Olof Persson, Tysk-Svenska Handelskammarens styrelseordförande i ett pressmeddelande

Det är Tysk-Svenska Handelskammaren som arrangerar morgondagens möte tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Tanken är att skapa en ny plattform som kan utöka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige.

Visserligen har de två länderna redan idag väl fungerande kontakter, åtminstone när det gäller större industriföretag. På talarlistan finns också ABB:s Sverigechef Johan Söderström.

– Men vi ser att utbytet över gränserna är svårare för små och medelstora innovationsföretag. Forumet är ett sätt att försöka få med dem på tåget, säger Björn O. Nilsson, vd på IVA i samma pressmeddelande.

I anslutning till eventet blir det också prisutdelning i IVA:s tävling Smart industri. Siemens Sverigechef Ulf Troedsson och IVA:s Björn O. Nilsson delar ut priset.

Morgondagens seminarium är fullbokat, men om du är intresserad ska det gå att följa eventet på webben här (länk)

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)