JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lyssna: Därför är hans första Risc V en realtidskärna

EMBEDDED WORLD En realtids-cpu är den första Risc V-kärna som mognat till en färdig produkt hos IP-veteranen Imagination. Den presenteras under mässan Embedded World som just nu pågår i Nürnberg, Tyskland. Lyssna på Elektroniktidningens intervju med projektledaren Shreyas Derashi.

Elektroniktidningen tog en omväg förbi Imaginations mässbås i hopp om att få växla några ord om av en av de intressantare Risc V-nyheterna under mässan: cpu-kärnan IMG RTXM-2200.

Shreyas
Derashi

Det är intressant eftersom Imagination har så mycket erfarenhet av att designa risc-kärnor. Den risc-arkitektur som Imagination brukade jobba med, Mips, har av olika skäl tappat så mycket marknad att Imagination fattade beslutade att överge den och satsa på kärnskottet Risc V i stället.

Och nu är den första kärnan klar för lansering. När Elektroniktidningen frågar efter den i Imaginations bås på Embedded World, delar sig gruppen och jag knuffas fram till Shreyas Derashi som är mannen att prata med. Han ledde utvecklingsprojektet. 

Det stämmer som Shreyas Derashi säger till Elekroniktidningem att Imagination nog får betraktas som den mest rutinerade spelaren på RIsc V-marknaden.

Hör Shreyas Derashi förklara för Elektroniktdningens reporter Jan Tångring vad en realtidskärna är och varför Imagination satsar på Risc V.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)