JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Göteborgska Medfield Diagnostics har dragit in 4,5 miljoner kronor i nytt ägarkapital. Pengarna ska användas för att ta dagens prototyp – en hjälm som kan se blödningar i hjärnan med mikrovågor – till marknaden.
Medfield är ett medicinteknikföretag, med rötter i forskning från Chalmers Tekniska Högskola (se länk). Företaget utvecklar ett system som ser in i människokroppen med mikrovågor. Tekniken kan användas för att exempelvis detektera tumörer i bröst eller för att detektera blödningar i hjärnan.

Längst har företaget kommit med en specialkonstruerad hjälm som kan upptäcka blödningar i hjärnan. I höst genomför Medfield en första klinisk studie i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där dagens hjälmprototyp ska utvärderas på patienter. Tack vare den färska finansieringen kan företaget emellertid även börja själva produktutvecklingen parallellt med den kliniska studien.

Kapitaltillskottet på totalt 4,5 miljoner kronor kommer dels från Innovationsbron och Sahlgrenska Science Park – som sedan tidigare är delägare i Medfield – dels från rikkapitalbolagen K-Svets Venture och Initium, samt affärsänglar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)