JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lindoff och Westh blir riskkapitalister

Mats Lindoffs karriär som innovationschef för Lund Universitet blev kortare än ett år. Nu lämnar han posten för att bli riskkapitalist på heltid, tillsammans med bland andra förre Ericssonprofilen Joakim Westh, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Mats Lindoff slutade som teknisk direktör på Sony Ericsson för knappt ett år sedan, och handplockades då av Lunds Universitets nye rektor Per Eriksson till posten som innovationschef. Men nu lämnar han det jobbet för att ägna sig åt riskkapitalverksamhet.

Tillsammans med två andra veteraner från Ericssonsfären – Joakim Westh, förr strategichef på Ericsson och Björn Olsson, förr vice vd på Ericsson och tidigare vd för Ericsson i Danmark, har Lindoff startat en riskkapitalfond. Denna har redan investerat i tre bolag – Resqu från Lund (länk), Bloo i Stockholm och TAT, The Astonishing Tribe, i Malmö. I alla tre har LIndoff därtill tagit plats i styrelsen.

Nu säger Mats Lindoff till nyhetsbrevet Rapidus att målet är att få in 5–6 aktiva bolag med anknytning i mobiltelefoni i portföljen. Att han lämnar innovationschefsposten beror på att en extern finansiär gått in med kapital i fonden. Vem denna är avslöjar inte Lindoff för Rapidus.

– Det är inte en riskkapitalfond i vanlig mening. Vi ska aktivt gå in i bolagen och bidra med såväl teknisk kompetens som marknadsföring, säger Lindoff till Rapidus.

– Vi har ägnat kvällar och helger den senaste månaden åt att titta igenom potentiella företag. Det är anmärkningsvärt många i Skåneregionen, säger han.

Lunds universitet ska utlysa posten som innovationschef, och vice rektor Carl Borrebaeck säger till Rapidus att han räknar med att han en ny person på plats inom en månad.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)