JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontron: Wind River Hypervisor går som ett urverk på våra kort

Embedded expertKontron:

Wind River Hypervisor
går som ett urverk
på våra kort

När Wind River släppte en hypervisor var Kontron genast framme med CPU-kort på Atom- och Core i7-processor som stödde den. Kontrons vice marknadschef Norbert Hauser förklarar skillnaden i krav mellan hypervisorer för inbyggda system och för serverssystem. Och slår ett slag för företagens gemensamma paketlösning.
Klicka här
för nedladdning!
(PDF)
.
embexFler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/exper
En hypervisor är ett systemprogram som förvandlar ett ensamt fysiskt processorkort till flera stycken virtuella kort, som var och en exempelvis kan exekvera sitt eget operativsystem. Tekniken har funnits länge på serversidan och nu börjar det så smått även dyka upp hypervisorer för inbyggda system — som ställer andra krav.
Det finns idag många olika lösningar att välja mellan för OEM:er på IT-server- området. Men motsvarande utbud för realtidstillämpningar lämnar mycket i övrigt att önska.
Det skriver Kontrons Norbert Hauser i en artikel exklusivt publicerad på svenska i Elektroniktidningens Embedded Expert – en serie tekniska rapporter om inbyggda system, skrivna av branschens egna experter.

Han berättar om hur Wind River Hypervisor kan konfigureras och användas. Och avslutar med att påpeka att den finns i en paketlösning tillsammans med ett antal Kontronkort, färdig att användas med Linux och VxWorks som gästoperativsystem under hypervisorn.

Artikeln kan laddas hem här (pdf).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)