JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Effektanalysator i oscilloskopformat

Effektanalysator i oscilloskopformat

Precision Power Scope kan ses som en korsning mellan en effektanalysator och ett oscilloskop. Instrumentet kommer från Yokogawa och är tänkt för noggranna effektmätningar.
Instrumentet gör tidsstämplade mätningar av spänning- och strömvågformer med 12 bitars upplösning. Samplingsfrekvensen är 100 Msampel/s och bandbredden är 20 MHz. Det betyder att PX8000 kan användas för noggranna mätningar av pulsformer hos spänningsomvandlare och sedan finavstämma dessa.

Det finns ett antal olika ingångsmoduler som täcker in ström- och sensormätningar vid spänningar upp till 100 Vrms och strömmar upp till 5 Arms. Högre värden kan uppnås med externa strömsensorer med en basnoggrannhet ned till ±0,1 procent.

PX8000 har fyra ingångar vilket gör det möjligt att samtidigt samla in och visa spänning och ström på alla faserna I trefassystem.

Förutom vanlig effektmätning har instrumentet ett antal funktioner för analys av transienta effektprofiler. Bland annat finns samtidig multiplikation av spänning och ström för att kunna sampla effekt i realtid med stöd för såväl transienta mätningar (standard) som för numeriska medelvärden över hela samplingstiden.

Upp till 16 olika vågformer – däribland spänning, ström och effekt – kan visas sida-vid-sida, vilket ger en ögonblicksbild av systemens prestanda.

Instrumentet kan också samla in effektvågformer under specifika tidsperioder med hjälp av ”markörer” som definierar start och stopp. Detta är speciellt användbart vid analys av transienta fenomen och vid konstruktion av periodiskt styrd utrustning.

Liksom Yokogawas digitala oscilloskopfamiljer har PX8000 en funktion för minneshistoria som automatiskt spelar in upp till 1000 vågformer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)