JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bättre grafik och datahantering i Matlab

Bättre grafik och datahantering i Matlab

Nytt grafiksystem, funktioner för hantering av stora datamängder och förbättrade samarbetsfunktioner för paketering och delning av kod samt integration med versionshanteringssystem. Det är några av nyheterna i den senaste versionen av Matlab som är amerikanska Mathworks programmeringsmiljö för algoritmutveckling, dataanalys, visualisering samt numeriska beräkningar.
De färger, teckensnitt och format som används som standard är uppdaterade i det nya grafiksystemet vilket ska göra det enklare att tolka och analysera data. Utgåva 2014b av Matlab har fått en ny syntax för ändring av grafikobjektens egenskaper vilket gör det enklare att anpassa visualiseringarna.

Dessutom finns nya funktioner för roterbara axeletiketter, stöd för tecken och symboler på flera språk samt automatisk uppdatering av datum- och tidsetiketter.

När det gäller stora datamängder har Matlab fått effektivare sätt att bearbeta datauppsättningar som inte får plats i minnet. Bland funktionerna finns förenklade sätt att få åtkomst till och analysera textfiler och databaser med stora datamängder samt stöd för MapReduce-metoder direkt i Matlab. Funktionerna kan även skalas upp för användning på plattformen för stora datamängder, Hadoop.

Matlab 2014b har en integration med versionshanteringssystemen Git och Subversion via Current Folder Browser, inklusive möjlighet att synkronisera med webbaserade lagringssystem, till exempel de som finns på GitHub.

Användarutvecklade toolboxar kan paketeras som installerbara filer. Det gör det enklare att såväl distribuera som installera och hantera delad kod och funktioner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus