JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dansk wifi-lampa testar lyckan på Kickstarter

Dansk wifi-lampa testar lyckan på Kickstarter

En lysdiodsbaserad glödlampsersättare som du styr med mobilen, surfplattan eller klockan. Det försöker danska White Systems få stöd för på Kickstarter.
För 299 danska kronor kan du få Cleverlight, en dimbar LED-lampa med E17-sockel som går att styra från en smartmobil, surfplatta eller Apples kommande klocka. Kommunikationen sker via wifi och på filmen ser det enkelt ut att para lampan med mobilen.

I lampan sitter en wifi-krets från Texas Instruments som har funktionen ”Smart Config” vilken klarar att koppla ihop mobilen med lampan på 30 sekunder.

Själva lampan är på 9 W, motsvarande en klassisk glödlampa på 60 W, och färgtemperaturen är 3000K.

Det går att styra enskilda lampor men också skapa grupper som styrs samordnat.

Cleverligt är inte bara en produkt för slutanvändare. Det går att teckna sig för ett utvecklingspaket och bygga in lamporna i egna produkter. I utvecklingspaketet ingår Arduinoskalet THING1 Wi-Fi.

I skrivande stund har 26 personer satsat samanlagt 19 016 kronor. Det är med andra ord långt kvar till målet på 200 000 danska kronor men också hela 51 dagar kvar av Kickstarterkampanjen (länk).

Förutsatt att den går i mål ska produktionen starta redan i juni. Lite ovanligt för den här typen av kampanjer är att lampan ska tillverkas i Danmark och inte som brukligt i Kina.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)