JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis tar sig ton

Axis tar sig ton

Lundaföretaget Axis kompletterar utbudet av övervakningskameror med en nätverksansluten högtalare för utomhusbruk. Tanken är att högtalaren ska användas för att skrämma bort inkräktare som upptäckts via kameran.
- Normalt lämnar en inkräktare platsen vid tecken på att denne är uppmärksammad. Detta minskar kundernas kostnader tack vare mindre skador och färre onödiga utryckningar, säger Lars Kämpe på Securitas i pressmeddelandet.

Företaget har testat högtalaren som är tänkt att installeras på exempelvis parkeringsplatser, byggarbetsplatser, viktiga infrastruktursområden och torg.

Operatören kan ringa upp högtalaren via en IP-förbindelse och sedan uppmana personerna att lämna området eller upphöra med det de gör. Alternativt kan man skicka ut ett förinspelat meddelande.

Högtalaren C3003-E är en fristående hornhögtalare med signalöverföring, avkodning, förstärkning och högtalare inbyggt i en och samma enhet. Dessutom strömförsörjs den över Ethernetkabeln, så kallad PoE.

Till skillnad från många analoga högtalare behöver den inte anslutas till en separat förstärkare eller nätverkskamera för att anslutas till nätverket. En innovativ funktion är den unika testfunktionen för kontroll av högtalaren via audiell respons till systemet. Operatören kan därmed vara säker på att budskapet verkligen går fram.

Priset är satt till 399 euro.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)