JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Labview för makers
Det grafiska programmeringsspråket Labview är lättanvänt och kraftfullt men alldeles för dyrt för att passa makerrörelsen eller hobbyprojekt. Nu ändrar National Instruments på den sanningen med Labview Home Bundle som inte kostar mer än 49 dollar.
Idag finns det en rad billiga hårdvaruplattformar att välja mellan för den som vill bygga en automatisk blomvattnare, styra belysningen eller skapa en autonom robot. Hårdvaran kan exempelvis baseras på Arduino, Chipkit, Kinect one eller My Rio. Alla kommer med mer eller mindre bra programmeringsverktyg och användarforum.

National Instruments bidrag är förutom hårdvaruplattformen My Rio även det grafiska programmeringsspråket Labview som används för altt från att styra partikelacceleratorer i Cern till oljeriggar i Texas.

NI ha tagit fram en bantad version för privat bruk som inte kostar mer än 430 kronor. Då ingår visserligen inte den gängse supporten men den som stöter på problem kan förhoppningsvis få hjälp via Labview Maker Hub, där man också kan dela med sig av sina projekt.

NI har valt att låta Digilent sköta försäljningen. Den som är tveksam kan ladda ner en 45-dagars testversion via Labview Maker Hub (länk).

Paketet innehåller:
• Labview Full Development System
• Labview Control Design and Simulation Module
• Labview MathScript RT Module
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)