JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple stämmer HTC

Apple har stämt mobiltillverkaren HTC för patentintrång och hävdar att HTC i sina användargränssnitt för mobiler otillbörligen använder teknik som är patenterad för Iphone. Apple utkämpar därmed ett tvåfrontskrig i rättsalarna - sedan ett par månader tillbaka är man i strid med Nokia.
Apples jurister ligger inte på latsidan. Trots patentstriden med Nokia, som först stämde Apple (länk) och Apple sedan gav igen med samma mynt (länk), ger sig bolaget nu in i en ny patenttvist. Denna gång är det den taiwanesiska mobiltillverkaren HTC som är i skottgluggen.

– Vi kan sitta och se på hur konkurrenterna stjäl våra patenterade innovationer, eller så kan vi göra något åt det. Vi bestämde oss för att göra något åt det. Konkurrens är hälsosamt, men konkurrenterna borde skapa sin egen teknik, inte stjäla vår, säger Apples stridbare vd Steve Jobs i ett pressmeddelande.

Enligt Apple rör stämningen 20 patent, som alla har att göra med gränssnittet i Iphone. Exakt vilka patent och vilken teknik det rör sig om har man dock inte berättat, inte heller om det rör sig om HTCs Androidbaserade paradmobil Nexus One eller någon annan modell.

HTC säger till nyhetsbrevet Fierce Wireless att bolaget inte hade en aning om stämningen förrän man läste om den i medierna, och därför inte vill kommentera i sak.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)