JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lattice köper Silicon Blue

silicon blue latticeLattice köper Siliconblue

FPGA-bolaget Lattice köper kollegan Siliconblue för 62 miljoner dollar i kontanter. Lattice kompletterar därmed sitt utbud med strömsnål klisterlogik för bland annat mobiltelefoner.
Uppstartsföretaget Siliconblue som startade år 2006, har lyckats mejsla ut en egen nisch trots att företaget använder den klassiska fyrvägs uppslagstabellen med tillhörande register som patenterades av Xilinx redan år 1986. Tillverkningen sker hos TSMC och det är valet av en strömsnål halvledarprocess, en maximal klockhastighet på 200 MHz tillsammans med utformningen av IO-enheterna som ger kretsen den låga effektförbrukningen, inte arkitekturen i sig.

Ytterligare en finess med företagets lösningar är att man kan få kretsarna med inbyggt ickeflyktigt minne som Siliconblue licensierats från Kilopass. Tekniken gör kretsarna snabbare vid start och dessutom blir det betydligt svårare för utomstående att komma åt koden.

Företaget tog nyligen steget från 65 nm till 40 nm med den nya FPGA-familjen Los Angeles (länk). Hittills har Siliconblue levererat 7 miljoner kretsar och räknar med att nå 10 miljoner i år.

Siliconblue har sedan starten 2006 tagit in 73 miljoner dollar i fyra finansieringsrundor. Nu betalar alltså Lattice 62 miljoner dollar kontant för det privatägda företaget. Lattice räknar med att affären kommer att vara avslutad före årsskiftet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)