JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IBM ger Google och Nvidia tillgång till Powerprocessorn
Efter det att Apple övergav Powerprocessorerna till förmån för Intels x86 har IBM:s kraftfulla processorarkitektur blivit en nischprodukt för de egna servrarna. Nu startar IBM OpenPower Consortium,vilket gör det möjligt för bland andra Google och Nvidia att licensiera arkitekturen. Därmed får Intel ytterligare en utmanare på servermarknaden.
Uppgifterna om vad OpenPower Consortium ska göra är än så länge knapphändiga och konsortiet har inte lagt upp någon information på sin hemsida än (länk).

Av pressmeddelande från IBM framgår i varje fall att konsortiet har fem medlemmar. Förutom IBM, Google och Nvidia finns även det israeliska nätverksföretaget Mellanox och taiwanesiska servertillverkaren Tyan med från start.

Medlemmarna i konsortiet får tillgång till arkitekturen och tillhörande mjukvara, något som gör det möjligt att designa asicar runt Powerkärnan.

Vidare ska IBM och Nvidia se till så att Powerprocessorn kan kopplas ihop med Nvidias garfikprocessorer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)