JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Murata curlar Ericssons digitala kraft
Japanska Murata – en av världens största tillverkare av DC/DC-moduler – har ingått ett samarbete med Ericsson som syftar till att öka takten på spridningen av digital kraft. En första produkt från Murata, med Ericssons digitala gränssnitt, har lanserats i det tysta i sommar.
Under sommaren avslöjade Murata Power Solution och Ericsson att de båda tillsammans ska slå ett slag för digital kraft. I stort innebär det att Murata ska fungera som second source till Ericssons digitala kraftportfölj av både isolerade och oisolerade produkter.

Muratas första produkt sprungen ur det nya samarbete heter UDQ2204/001. Det handlar om en omvandlare i kvartsbricksformat som är en direkt second source till Ericssons BMR456 (länk) även om det inte nämns i press releasen.

Likt BMR456 är UDQ2204/001 baserad på Texas Instruments andra processorgeneration för digital kraftstyrning som innehåller en 32-bitars Arm7-kärna.

Självklart är fotavtryck, spänningsnivåer och kraftuttag detsamma hos de två produkterna, designen är  däremot olika. Den enda säkra gemensamma nämnaren rent hårdvarumässigt är just TI-kretsen som styr spänningsomvandlingen och sköter det digitala PMbuss-gränssnittet utvecklat av Ericsson.

På sikt kommer Murata att släppa fler kraftmoduler baserade på Frida II (länk) som är Ericssons andra plattformsgeneration för digital kraft.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)