JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cisco sparkar 6000
Nätverksjätten Cisco ska säga upp 8 procent av personalen motsvarande 6 000 tjänster. Beskedet kom i fredags, samtidigt som företaget redovisade bättre omsättning och vinst än förväntat för fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret.
Cisco har länge ansetts som en indikator för hur IT-marknaden mår och även om företaget överträffade förväntningarna för det senaste kvartalet varnade företagets legendariske vd John Chambers för att marknaden kan bli tuffare de kommande kvartalen.

För att stärka företagets konkurrenskraft får därför ytterligare 6 000 personer lämna företaget, en åtgärd som kostar upp till 700 miljoner dollar. För ett år sedan fick 4 000 personer lämna företaget (länk) och i juli 2011 sades 6 500 upp.

Avskedandena till trots har antalet anställda ökat med 11 procent de två senaste åren. Strategin sägs vara att rensa ut gamla affärsområden för att bereda plats för nya mer lönsamma.

Cisco pekades en gång i tiden ut som Ericssons svåraste konkurrent av dåvarande vd:n Carl-Henric Svanberg. Cisco har byggt sin verksamhet kring kombinationen av hårdvara-mjukvara men utmanas av uppstickare som använder egenutvecklad mjukvara på standardiserade plattformar, enligt John Chambers.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)