JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
För tre år sedan sjösattes projektet Astazero, kort för  Active Safety Test Area. Igår invigdes den nya anläggningen utanför Borås för test av aktiva säkerhetssystem i fordon.
Håkan Ekengren, statssekreterare på näringsdepartementet, fick äran att inviga den färdigställda testbanan som ska användas för att öka trafiksäkerheten i framtiden.

Det är världens första fullskaliga testanläggning för vägsäkerhet. Här ska man utveckla och testa system och infrastruktur för alla trafikslag och alla trafiksituationer (länk).

– Det här är ett utmärkt exempel på hur staten och näringslivet kan samverka för att skapa förutsättningar för världsledande forskning och innovation i Sverige. Detta är stort för Västsverige, fordonsindustrin, men även för Sveriges position som ledande forskningsnation, sade Håkan Ekengren i ett pressmeddelande.

BMW, Daimler, Audi och Ford har redan varit på plats för att inspektera anläggningen, som är byggd så att upp till fyra fordonstillverkare samtidigt ska kunna testa sina innovationer – utan risk för spioneri.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus