JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow släpper utvecklingskort för Max 10

Arrow släpper utvecklingskort för Max 10

Samtidigt som Altera lanserade en helt ny generation av de flashbaserade FPGA:erna i MAX-familjen släpper komponentdistributören Arrow utvecklingskort i BeMicro-serien.
Övervakning, sekvensering av spänningsmatningen och andra systemadministrationsuppgifter i allt från fordonstillämpningar och industriprodukter till kommunikationsutrustning. Det är några av de uppgifter som Max 10 kan sköta, Alteras FPGA-familj av det mindre formatet (länk).

Precis som föregångaren är Max 10 tillverkad i en flashprocess vilket innebär att koden inte behöver laddas från ett externt minne vid start. Kretsen är därför igång på mindre än 10 millisekunder och dessutom ger tekniken ett hyfsat skydd mot kopiering.

Prototypkortet har en Max 10 med 8 000 logikelement, inbyggda AD-omvandlare, temperatursensor i form av en diod och flashminne för både programmet och användardefinierade uppgifter.

På kortet finns också ett SDRAM på 8 Mbyte, en accelerometer, DA-omvandlare, ytterligare temperatursensorer, fotomotstånd, lysdioder, tryckknappar och olika kontakter inklusive USD.

Kortet stöds av Alteras utvecklingsverktyg Quartus II och kostar 30 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)