JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 1 april 2020 VECKA 14

På offensiv i Europa

Branschorganisationen IPC, Association Connecting Electronics Industries, stärker sin närvaro i Europa genom att öppna ett kontor i Bryssel.

– I det korta perspektivet kommer det inte att bli många ändringar i vad jag gör för IPC. Jag har arbetat för ett IPC-kontor i Europa i över 10 år och äntligen sker det! säger Lars Wallin som är europeisk representant för branschorganisationen IPC.

IPC är en global organisation med 3700 medlemsföretag och huvudkontor i USA. Organisationens fokus är produktionsprocessen från konstruktion och byggsätt till mönsterkort, slutmontering och test.

Det nya kontoret i Bryssel kommer att ledas av Aleš Šinkovec och ska koncentrera sig på aktiviteter som stödjer de europeiska medlemmarna men också att ragga nya medlemmar, att marknadsföra föreningens konferenser, att arbeta med nya IPC-standarder, att bedriva lobbyarbete angående nya och befintliga EU-direktiv och att utveckla nya lösningar och strategier genom ”The IPC European Electronics Counsil”.

Däremot blir det inga större förändringar när det gäller distribution av IPC-standarderna och de tillhörande utbildningarna.

– Nu när jag endast arbetar 50 till 60 procent för IPC är det viktigt att de aktiviteter som IPC:s Europakontor i Bryssel ämnar göra, lyfts fram och blir aktiva, för jag har ingen tid att ägna mig åt dessa, säger Lars Wallin.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)