JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Thingsquare visar sin första produkt

thing Lampor för industriellt och kommersiellt bruk samt trådlösa sensorer – det är den första produkt som den svenska IoT-konsulten Thingsquare hjälpt en kund att utveckla. Produkterna premiärvisas i Frankfurt på mässan  Light + Building med kunden, som är den tyska belysningsleverantören Riva Lighting.

Gateway-eigenes-Bild-Webseite3-300x300 Light-Motion-Sensor-Webseite-300x293 Controller-Eos22-291x300 Gateway, rörelsesensor och controller i Riva Ligthings belysningssystem Lucid Wireless.

Lucid Wireless är avsett för industrihallar, marknader, kontorslandskap och andra stora installationer i industriella och kommersiella lokaler.

Thingsquares bidrag är den trådlösa plattform som ger belysningen sensorer och uppkoppling och gör att den kan styras via en app, både via Internet och via Bluetooth. Styrningen är krypterad och systemet håller reda på att rätt personer har tillgång till rätt lampor.

dunkels
Adam Dunkels

– Är man i närheten av en lampa behöver man inte ens vara inloggad för att styra den - systemet känner själv av närheten och ser till att bara de som faktiskt är på plats får styra lamporna, berättar Adam Dunkels.

Installationen ska vara enkel och sker med hjälp av en annan app.

Ett belysningssystem övervakar lampornas hälsa och funktion. Systemet kan bland annat programmeras att ändra ljusstyrkan när människor detekteras via IR och att spara belysning när dagsljuset hjälper till. Installationen kan också delas in i zoner med olika scheman och styrregler.

Produkten finns i sortimentet på Rivas webbplats.

Thingsquare är grundad av den svenska IoT-doktorn Adam Dunkels, känd för det populära operativsystemet Contiki och andra minimalistiska systemprogram avsedda för just klena små IoT-noder.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)