JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axplock från Almedalen

Hållbar produktion, självkörande bilar, robotarna som tar över politik och en hisnande resa genom rymden i sällskap med bland annat astronauten Christer Fuglesang. Det är bara några lockelser från Almedalsveckan 2016 på Gotland, med start söndagen den 3 juli.

Programmet för Almedalsveckan 2016 är späckat, och det fylls på hela tiden. Men om man lägger lite tid på letande så går det att hitta en hel del spännande seminarier och andra händelser.

Ett kul inslag är exempelvis eventet Upprymd – universum i 3D. Här tar Christer Fuglesang, astronaut och adjungerad KTH-professor, Anders Ynnerman, professor i visualisering vid Linköpings universitet och Marie Rådbo, astronom och författare, med dig på en fantasifylld rymdfärd. Med visualiseringsteknikens når du riktigt nära Pluto och till slut hela vägen till universums slut och ”The big bang”.

Tanken med rymdinslaget är bland annat att inspirera och väcka ungdomars intresse för naturvetenskap och teknik.

Andra inslag är mer jordnära. Chalmers tar exempelvis fasta på sitt styrkeområde Produktion. Bland annat arrangerar lärosätet ett seminarium "Hållbar produktion - motsats eller möjlighet?" den 5:e juli. Tanken här är att bjuda upp till en debatt kring vad som krävs för att förverkliga hållbar produktion.

Ytterligare exempel på spännande seminarieinslag är: Vem behöver självkörande bilar?, När tar robotarna över politik och media?, Så kopplar vi upp hela samhället – från lyktstolpar till avloppssystem.

Nyfiken? I så fall kan du bläddra genom årets programpunkter för Almedalsveckan här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)