JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

– Jag känner både Magnus och Tomas sedan tidigare. Våra vägar har korsats inom tech-världen genom åren, säger Jan Åke Lindqvist, vd på WSI, i ett pressmeddelande.

Och han fortsätter:

– Nu knyter vi närmare kontakter och kan dra nytta av varandras erfarenheter mer strukturerat och strategiskt jämfört med tidigare.

Magnus Melander har lång erfarenhet av IoT och företagsbyggande. Han har bland annat startat alliansen SMSE, Swedish M2M Service Enablers, som har ett stort antal svenska startupföretag som medlemmar liksom partnerföretag (länk). Även Tomas Bennich har jobbat med svenska startupbolag i många år.

Nu ska de två ta plats som expertrådgivare i WSI, där de även bjuder på sitt stora kontaktnät.

Magnus Melander tar på sig rollen att koppla ihop WSI med andra entreprenörsdrivna företag internationellt, medan Tomas Bennich får en liknande uppgift:

– Jag tror på WSIs fysiska närvaro i fler länder. Företaget är en spjutspetsleverantör med en unik förmåga. För att lyckas med utmaningarna krävs smarta samarbeten där jag vill vara med och bidra, säger han.

WSI skrev nyligen ett samarbetsavtal med grafikprocessorföretaget Nvidia.

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)