JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rundtripp ska hitta hål i mjukvaruutvecklingen

Just nu pågår ett Vinnovafinansierat projekt med mål att utreda hur behovet av mjukvaruutveckling ser ut i Sverige, idag och i framtiden. Närmast ska fem orter –  från Malmö i söder till Luleå i norr – få besök av en workshop ämnad att samla verklighetsförankrad feedback.

I början av året skrev Elektroniktidningen om den Vinnovafinansierade pilotstudien, koordinerad av Swedsoft, som syftar till att göra Sverige redo för global konkurrens inom mjukvaru- och mjukvarusystemutveckling (länk). Även Blekinge Tekniska Högskola och CaptureInnovation är med och driver projektet.

Nu packar Swedsoft väskan, tillsammans med sina partners, för att åka ut i landet och samla in information om de behov och utmaningar som svenska företag redan har, men också ser kommer. 

Målet med studien är att den ska ligga till grund för bland annat:
• Beslut för företag på satsningar och kompetensutveckling
• Beslut av utbildningsaktörer, privata som offentliga, kring innehåll i kurser och utbildningar
• Beslut av myndigheter kring satsningar för att stärka svensk konkurrenskraft inom mjukvaru- och mjukvarusystemutveckling.

Planen är att fem orter – Stockholm (30 mars), Göteborg (5 april), Malmö (2 maj), Luleå (9 maj) och Linköping (13 juni) – ska få besök inom loppet av tre månader.

Här kan du läsa mer om respektive workshop och även anmäla dig: Stockholm (länk), Göteborg (länk), Malmö (länk), Luleå (länk) och Linköping (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)