JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear numera under ADI

Då har Linear definitivt tagit klivet in i Analog Devices. Affären var slutförd i mitten av mars och nu börjar det dyka upp produktsläpp där Linear Technology presenteras som ett varumärke under ADI. På kraftmässan Apec passade ADI dessutom på att visa upp en ny sida – en kraftfull kraftportfölj.

Nästan åtta månader efter det att det blev officiellt att Analog Devices köper Linear Technology för närmare 15 miljarder dollar dyker de första kretsarna upp under varumärket Linear Technology.

LTE-grundare i ADI-styrelse

När det under förra sommaren blev klart att ADI köper Linear lovade Bob Swanson, Linears styrelseordförande och en av företagets medgrundare, att arbeta för att säkerställa en smidig övergång. Det tycks som att Bob får som han vill. Nu har han valts in i ADI:s styrelse med omedelbar verkan.
Bob Swanson grundade Linear tillsammans med Bob Dobkin år 1981. Sedan januari 2005 har Bob Swanson varit företagets styrelseordförande, dessförinnan var han CEO. Bob Dobkin har varit företagets CTO genom alla år.

Hittills går det att hitta två nykomlingar på Linears sajt som presenteras på detta sätt. Det ena är LTC6419, en dubbel differentiell förstärkare med 10 GHz förstärkningsbandbredd, samt LTC2500-32, en mycket noggrann 32-bitars AD-omvandlare med SAR-arkitektur.

Det kan tyckas klockrent att ADI börjar med att introducera kretsar under varumärket Linear Technology som har nära anknytning till företagets traditionella styrkeområde – dataomvandlare. ADI är världsledande inom dataomvandlare och då passar väl en extremt precis AD-omvandlare och en förstärkare som gärna driver snabba AD-omvandlare in som hand i handske.

Men även om de två produkterna ovan är de två första från Linear som presenteras med ADI-logga tog ADI tillfället i akt att visa upp sig på den stora kraftmässan APEC 2017, som gick av stapeln i Tampa, Florida, i förra veckan.

Faktum är att ADI under lång tid har varit en både stor och stark spelare inom analogt. Kraft, eller power management, har dock varit en svag sida hos företaget. Å andra sidan är Linear starkt där, vilket gör att de två företagen kompletterar varandra väl.

Under APEC presenterade ADI bland annat två kretsar, LT8645S och LT8640S. Båda är nedkonverterande regulator baserade på Linears teknik döpt till Silent Switcher, som ger extremt låg elektromagnetisk utstrålning (EMI/EMC). Ingen av de två kraftkretsarna har dock förärats med ett pressmeddelande, däremot finns datablad att få tag på.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)