JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bud på brittiska Imagination

En kinesisk fond vill köpa merparten av brittiska Imagination, känd för sina grafikenheter till mobilprocessorer och för att vara nuvarande ägare av CPU-arkiketuren MIPS – som dock enligt upplägget ska köpas av en amerikansk fond för att komma runt eventuella handelshinder.

Enligt upplägget ska den amerikanska fonden Tallwood köpa den klassiska CPU-arkitekturen MIPS för 65 miljoner dollar. 

Canyon Bridge Capital Partners, som använder pengar från den kinesiska fonden Yitai, ska köpa resten för 743 miljoner dollar.

Canyon Bridge är känd för att USA:s regering nyligen hindrade den från att köpa Lattice av hänsyn till rikets säkerhet. Att köpa allt utom MIPS är ett upplägg för att slippa springa in i samma hinder igen.

Imaginations storkund Apple har börjat utveckla sina egna grafikkärnor för Iphone och Ipad. När detta blev känt i april tappade Imagination omedelbart halva sitt värde, motsvarande värdet av Apples royalties.

Canyon Bridge lovar att det inte har några planer på personalförändringar eller andra förändringar av Imaginations nuvarande verksamhet.

– Vi investerar i brittisk talang och expertis i syfta att accelerera Imaginations expansion, särskilt i Asien, säger Ray Bingham, en av Canyon Bridges grundare.

Ray Bingham har tidigare suttit i styrelsen för Oracle, Flex och Cypress.

Imagination meddelade i juni att det var intresserat att bli uppköpt.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)