JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I november skrev Gapwaves avtal med en av världens största underleverantörer till bilindustrin – Göteborgsföretaget skulle utveckla antennprototyper för 77GHz bilradar. Nu ska det svenska företaget vidareutveckla antennerna, så att de kan integreras i ett bilradarsystem. Ordern är värd fem miljoner kronor.

– Vi är väldigt stolta över att de antennprototyper vi levererat så väl motsvarat förväntningarna att man nu väljer att ingå ett avsevärt större designavtal. Att vi får möjlighet att ytterligare anpassa antennen för integration i ett bilradarsystem är ett stort steg på vägen för att bli leverantör av antenner till nästa generations bilradar, säger Lars-Inge Sjöqvist, vd på Gapwaves i ett pressmeddelande.

Hittills har Gapwaves utvecklat och levererat antennprototyper för kortdistansradar på 77GHz. De har testats och utvärderats.

Det färska avtalet innebär en fortsatt utveckling efter nya specifikationer, så att antennerna på ett bättre sätt kan integreras i ett bilradarsystem. Tanken är att leverera nya antennprototyper under andra kvartalet i år.

Kunden är inte namngiven men beskrivs som en ledande europeisk tillverkare av radar till bilindustrin, en så kallad ”Tier 1”-underleverantör

Gapwaves utvecklar, tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter baserade på så kallad gapvågledarteknik. Tekniken har sitt ursprung i forskning vid Chalmers.

Här kan du läsa en längre artikel om grunden i Gapwaves teknik (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)