JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

En cykelhjälm med inbyggd baklampa som drivs med solceller har svenska POC just släppt. Solcellsmaterialet som får lampan att lysa kommer från svenska Exeger – hjälmen är företagets kommersiella genombrott.

Svenska POC – känt för säkerhet inom sport – lanserade igår vad företaget påstår är marknadens första självladdande hjälm.

Nykomlingen, döpt till ”Omne Eternal”, integrerar solcellsmaterialet Powerfoyle, utvecklat och tillverkat av Stockholmsföretaget Exeger. Powerfoyle omvandlar ljus till ström som laddar batteriet i baklampan, som i sin tur automatiskt slås på när det börjar bli mörkt.

Solcellsmaterialet kan omvandla solljus, men också ljus från LED:ar och vanliga lampor, till elektrisk energi. Så länge hjälmen laddas en timme eller mer om dagen, fungerar den helt på egen hand när det behövs.

Partnerskapet med POC är Exegers första steg ut på marknaden. Samtidigt flaggar solcellsföretaget för att fler produkter med Powerfoyle kommer att lanseras under detta år.

Exeger tillverkar sitt solcellsmaterial genom en screentrycksteknik i sin fabrik i Stockholm. Materialet påstås kunna anpassas efter alla typer av konsumentprodukter.

Just nu planerar Exeger för en andra fabrik, som kan tillverka större volymer. Planen är att den ska stå färdig under 2023.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)