JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kombinationen av okunskap och fördomar gör att väldigt få små och medelstora företag söker EU-pengar till forsknings- och utvecklingsprojekt. För att råda bot på problemet ordnar innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem en heldag i Kista den 23 november.
– Många företag har inte sett förändringarna som skett de senaste åren, inte minst med starten av Horisont 2020, skriver Pierre-Yves Fonjallaz i ett email till Elektroniktidningen.

– Det har blivit lättare att söka ett EU-projekt. Kraven på rapporteringar har blivit lättare och det går faktiskt betydligt snabbare än hos Vinnova att få igång ett stort projekt.

– Bedömningsprocessen är också betydligt mer professionell hos EU än hos Vinnova. Kandidaterna, även de som får avslag, får en rapport med mycket substans som förklarar betygen.

Det finns mångdubbelt mer forsknings-, utvecklings- och innovationspengar att hämta för de företag som går med i europeiska samarbeten än för de som nöjer sig med Vinnovas inhemska program.

För att få fler att förstå möjligheterna ordnar Smartare Elektroniksystem en heldag om ämnet den 23:e november i Kista. Personer från MEMS-foundryt Silex, lasertillverkaren Cobolt och embeddedföretaget Arcticus Systems berättar om sina erfarenheter.

Sista anmälningsdag är på måndag så anmäl dig idag! (länk)
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)