JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Motorola ska använda Ericsson LTE-teknik för sina framtida nät för säker kommunikation, motsvarande dagens Tetranät för blåljusmyndigheterna.
Ericsson och Motorola har ingått en allians för att gemensamt ta fram LTE-lösningar för området ”allmän säkerhet”, det område som idag domineras av standarden Tetra och där Motorola är en av de starkaste aktörerna. Tanken är att kombinera Motorolas kompetens inom säkra nät med Ericssons förmågor inom LTE och mobilt bredband.

Ett mål med alliansen är att utveckla en LTE-lösning för mobilt bredband till säkerhetskritiska tillämpningar, som kan fungera tillsammans med säker röst- och datakommunikation. Enligt en gemensam pressrelease ska Motorolas nästa generations plattform för området innehålla LTE-teknik, klara behoven från såväl kommandocentraler, och kunna kommunicera med såväl tålig radioutrustning och terminaler i fordon som handhållna LTE-terminaler.

Motorola, som själv är en aktör inom LTE, ska bidra med LTE-kärnnät och interoperabilitetsplattform. Motorola kommer också att stå för terminaler, videosäkerhet och övervakning. Ericsson bidrar med accessutrustning för LTE, jämte paketnät och tillhörande tjänster. 

Noterbart är att franska Thales och koreanska Samsung igår presenterade ett liknande samarbetsavtal, där de båda gemensamt ska kombinera LTE och Tetra-teknik för framtida blåljusnät (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)