JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Storslam för svensk barnvakt

Storslam för svensk barnvakt

Den kombinerade barnvakten och klocktelefonen Tinitell tog hem en av klasserna för uppstartsbolag på den jättelika teknikfestivalen SXSW i Austin, USA.
Svenskutvecklade Tinitell ser ut som ett lite större träningsarmband i glada färger men innehåller en enkel GSM-mobiltelefon och GPS-mottagare. Allt är förpackat vattentätt och med en batteritid som räcker upp till en vecka. Upp till 12 nummer går att lagra i armbandet och samtalstiden är upp till 60 minuter.

Föräldrarna kan ladda ner en app som hela tiden visar var armbandet befinner sig. Vill de ha än mer koll går det att sätta upp ett osynligt staket i form av koordinater på en karta. Så fort armbandet passerar den osynliga gränser går larmet.

Armbandet, som utvecklats av svensken Mats Horn, är i sig inte unikt men det som tilltalade juryn var enkelheten att armbandet kan styras med både rösten och av några få knappar.

Tinitell körde en lyckad kampanj på Kickstarter för ett år sedan som drog in 140 933 dollar. Klockan ska börja levereras klockan i april och går just nu att beställa till specialpriset 129 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)