JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tungviktare lägger 27 miljarder på IoT

Tungviktare lägger 27 miljarder på IoT

IBM planerar att investera 3 miljarder dollar under fyra år i en ny enhet för IoT-området. Målet är att skapa en molnbaserad plattform som i realtid kan hjälpa kunderna att fatta rätt beslut utgående från data som hämtas in från fältet.
Datajätten är ingen nykomling inom IoT-området, företaget har sedan långt tillbaka utvecklat olika lösningar för industriell IoT. Det handlar om så vitt skilda saker som vattenförsörjning, optimera försäljning i butiker och trafikplanering.

Men majoriteten av alla data som genereras av uppkopplade sensorer, smartmobiler, surfplattor och andra system används inte till något. Enligt IBM handlar det om så mycket som 90 procent av alla data som inte analyseras eller ligger till grund för något beslut.

Och det kanske inte är så konstigt, för enligt företaget börjar upp till 60 procent av insamlat data att förlora sitt värde redan millisekunder efter det att det genererats.

Tre områden som IBM nämner i pressmeddelandet är försäkringsbranschen, appar och ett ekosystem.

När det gäller bilförsäkringar skulle premierna kunna bli rättvisare och dessutom ändras över tiden om försäkringsbolagen hade tillgång till data från fordonen när premien ska beräknas.

Ett annat exempel är plattformen Bluemix som ska göra det enklare att få in IoT-data i appar. Här handlar det inte om spel och lek utan om tillämpningar som fastighetsskötsel, olika typer av ledningssystem liksom verksamhetskritisk programvara.

IBM planerar att skapa ett ekosystem med andra företag som kan tillföra kunskap om allt från halvledarkretsar och produktion till industriella partners. Några exempel är operatören AT&T, processorhuset Arm, halvledartillverkaren Semtech och nystartade The Weather Company.

Mer information om IBM:s 27-miljarderssatsning finns här: (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)