JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ikea engagerar sig i Zigbee

Det har gått tre år sedan Ikea lanserade Trådfri, en LED-lampa med tillhörande fjärrkontroll. Kommunikationen sker via Zigbee, och nu tar möbeljätten plats i organisationens ledningsgrupp.

Att Ikeas produkter för det intelligenta hemmet nyttjar Zigbee som kommunikationsprotokoll är inget som användarna behöver fundera på. Inte ens på Ikeas sajt hittar man någon information men faktum är att företaget sålde över fem miljoner produkter i fjol med Zigbee.

Förutom glödlampsersättare och belysningsarmaturer finns bland annat eluttag och persienner som kommunicerar via Zigbee i sortimentet.

– Genom att ta plats i ledningsgruppen för Zigbee Alliance får vi en bättre möjlighet att påverka den globala IoT-rörelsen vad gäller kommunikationsteknik, design och upplevelse, säger Ulf Axelsson i ett pressmeddelande.

Han är IoT-arkitekt på IKEA Home Smart.

I ledningsgruppen för Zigbee ingår förutom Ikea även Amazon, Comcast, The Kroger Co., Leedarson, Legrand, Lutron Electronics, MMB Networks, NXP, Schneider, Signify, Silicon Labs, SmartThings, Somfy, Texas Instruments och Wulian.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)