JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

För tre månader skulle On Semiconductor köpa Fairchild för 2,4 miljarder dollar. Sedan dess har ett bättre kinesiskt bud stört affären. Nu har företagets styrelse beslutat att det kinesiska budet inte är bättre för bolaget än det amerikanska.

Innan årsskiftet erbjöd sig ett kinesiskt konsortium att köpa Fairchild för 21,70 dollar per aktie kontant, vilket övertrumfar On:s erbjudande på 20,00 dollar per aktie som Fairchild sedan tidigare accepterat. Och i början av januari meddelande kraftspecialisten att det kinesiska budet ”rimligen kan förväntas vara bättre” för företaget än det amerikanska.

Nu, efter en dryg månad av överläggning, har dock Fairchild beslutat att avslå erbjudandet lett av det statsägda konglomeratet China Resource Microelectronics. I gruppen av intresserade köpare ingår även värdepappersföretag Hua Capital Management, som ledde köpet av det amerikanska bildsensorföretaget OmniVision Technologies i våras; en affär värd knappt 2 miljarder dollar.

– Efter en grundlig genomgång och efter samråd med Fairchilds juridiska och finansiella rådgivare konstaterade styrelsen att förvärvsförslaget inte överträffar Fairchilds befintliga avtal med On Semiconductor, skriver företaget i ett uttalande utan att specificera varför.

Det färska beslutet antas grunda sig i att den kinesiska affären sannolikt inte skulle ha fått godkänt av amerikanska tillsynsmyndigheter.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)