JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear byter till Ericsson
Scandcomp förlorar en 40-miljonersagentur när Ericsson tar över Linear Technologies. Halvledartillverkaren Linear Technology har bytt representant, från Scandcomp i Actegruppen till Ericsson Component Distribution.

- Vi hade helt enkelt vuxit ur Actegruppen. Ericsson satsar hårdare på indesign, säger Linears Sverigechef Jan Fredriksson och menar att Ericsson har större resurser på att få in komponenter i konstruktörernas skapelser. Han betonar dock att man inte valt distributören Ericsson för att få en genväg till systemtillverkaren Ericsson.

- Snarare tvärtom. Till Ericssons projekt säljer vi själva. Component Distribution ska distribuera till övriga industrin.

Idag är försäljningen ungefär 40 miljoner kronor, varav 20 i Sverige, och runt 10 i vardera Danmark och Norge. Ambitionen är att dubbla den danska försäljningen, öka med 15 - 20 procent i Sverige och bibehålla nivån i Norge.

- Linear blir ett av våra tre-fyra största fabrikat. Produkterna fyller en del luckor hos oss, och vi ser flera synergieffekter, säger han.

Hos Scandcomp är tongångarna mindre muntra.

- Det är klart att vi är besvikna. Linear står för ungefär 20 procent av vår försäljning, så naturligtvis förlorar vi pengar på detta, säger Stig-Göran Troëng på Scandcomp.

- Jag är övertygad om att Linear köper ner sig. När vi berättar det här för Linears kunder så blir de inte glada, kommenterar han.

Adam EdströM

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)