JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lättare finna felen i Actels kretsar
Med Actels senaste verifieringsverktyg går det att i realtid se tillståndet i samtliga noder i en krets utan att påverka vare sig timing eller belastning.

Actels programmerbara logiska kretsar är gjorda i så kallad antisäkringsteknik, vilket gör att de bara kan programmeras en gång. Det ställer höga krav på verifieringen av konstruktionen.

Företagets senaste hjälpmedel på detta område heter Silicon Explorer och presenterades i somras. Med detta kan konstruktören se läget i varje intern nod i kretsen utan att för den skull påverka funktionen, kretsens timing eller dess förmåga att driva laster. Detta har, enligt Actel, åstadkommits genom ett effektivare utnyttjande av det tredje metallagret i kretsarna.

Tidigare har Actelanvändarna varit hänvisade till verktyget Actionprobe, med vars hjälp det gått att se tillståndet i två valfria noder. Användarna har länge önskat sig något kraftfullare, säger en företrädare för Actel.

Enligt Actel minskar Silicon Explorer behovet av att göra nya layouter och statisk timinganalys. Utvecklingstiden minskar därför med upp till två tredjedelar säger Actel.

Utrustningen består av en signalinsamlingskontakt, ett labbkort och programvara. Allt körs från en PC. Priset är satt till 1 295 dollar i den fullständiga versionen, och 495 dollar för uppgraderingsversion.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)