JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bandbredd på 1 GHz
Det digitala oscilloskopet 9384 från LeCroy har en bandbredd på 1 GHz, samplar upp till 4 miljoner gånger i sekunden och kan lagra 4 miljoner mätpunkter.

Långt minne har alltid varit ett kännemärke för oscilloskop från LeCroy. Och visst har senaste modellen 9384 osedvanligt långt minne, totalt 4 miljoner mätpunkter.

Men mest frapperande är ändå bandbredden, 1 GHz, som gör det möjligt att fånga exempelvis stigtider under 1 nanosekund.

Oscilloskopet har fyra kanaler som var och en kan sampla med 1 GSampel/s. Högre samplingshastigheter kan nås - om man bara använder en kanal så klarar denna 4 GSampel/s. Värdena anger mätning vid engångsförlopp. För repetitiva signaler kan man nå samplingshastigheter motsvarande 10 GSampel/s.

Med det nya instrumentet följer också en ny metod att hitta och fånga spikar. Metoden går ut på att köra AD-omvandlarna med samplingshastighet högre än tidbasen, för att på så sätt fånga signaldetaljer som man annars missat på grund av undersampling. Samtidigt lagras underliggande data för bibehållande av tidsprecision.

När det gäller triggmöjligheter är urvalet stort. Bland övriga finesser märks inbyggd skrivare som tar 10 sekunder på sig att skriva ut en skärmdump.

Alla funktioner i instrumentet kan styras från gränssnitten GPIB och RS 232C. Som tillval finns tre olika matematikpaket anpassade för analys av vågform, spektrum respektive statistik.

Svensk representant är MSS.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)