JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kapslarna mer värda än kislet
Var finns det mest pengar att hämta, i allt mer förfinade halvledare eller i deras kapsel?

Den frågan ställer sig det brittiska konsultföretaget BPA, som planerar att starta en stor studie med arbetsnamnet "Finding Added Value in the Semiconductor Industry".

Enligt BPA finns det idag exempel på såväl produkter vars värde ökat på grund av avancerad kiselteknik som de har sitt huvudsakliga mervärde i kapslingen.

Som ett exempel på det förra nämner man Intels allt mer sofistikerade mikroprocessorer och mikrostyrkretsar. I dessa finns mervärdet helt klart på kiselnivå och inte i den kapsel som använts.

Men för smarta kort är det motsatsen som gäller. En mikrostyrkrets, som kostar 25 cent att tillverka, kan säljas för ungefär en dollar.

Men när den sedan sätts på ett smart kort blir det slutliga försäljningsvärdet cirka 12 dollar. Detta menar BPA är ett tydligt exempel på att även montering eller kapsling av halvledare kan öka deras värde väsentligt.

BPAs konsulter har identifierat en rad olika produkter, vars mervärde ligger i kapslingen. Framför allt gäller detta på områden där temperaturtålighet eller elektrisk prestanda är viktigt.



Underleverantörer


Nu frågar sig dock BPA vad som kommer att hända i framtiden. Är det själva kiselkonstruktionen eller kapseln som tillverkarna främst bör koncentrera sig på? Några viktiga frågor för halvledarindustrin, menar BPA, är om man bör utnyttja underleverantörer för kapslingen eller om det är nödvändigt att investera i egen kapslingsteknik.

Gittan Cedervall

Rapporten har gjorts av BPA, fax: +44 1306 888179.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)