JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mitel flyttar tillverkning av CMOS till Järfälla
- Vi skall fyrfaldiga CMOS-tillverkningen under de närmaste 18 månaderna. Det säger Francois Cordeau, ny chef på Mitel Semiconductor i Järfälla som tills för drygt två månader sedan hette ABB Hafo.

Fransk-kanadensaren Francois Cordeau är ny VD på Hafo, ABBs tidigare halvledarfabrik i Järfälla. För några månader sedan såldes fabriken i Järfälla till Mitel Semiconductor och fabriken bytte namn (se Elektroniktidningen 7/96).

Francois Cordeau planerar nu ett omfattande investeringsprogram i Järfälla.

Fram till årsskiftet skall kapaciteten i fabriken fördubblas till 80 000 skivor genom att flaskhalsar undanröjs. Under 1997 kommer tillverkningen att fördubblas ytterligare en gång.

Och därefter är det dags att skifta skivstorlek från 100 mm (4 tum) till 150 mm (6 tum) säger Francois Cordeau.

Under de senaste månaderna har dessutom kapaciteten i optoverksamheten fördubblats genom att flera tillverkningssteg automatiserats.



Telekommunikationskretsar


Mitel flyttar tillverkningen av en rad telekommunikationskretsar från huvudfabriken i Quebec till Järfälla. Det är huvudsakligen mogna produkter, telekommunikationskretsar som exempelvis codec-kretsar, tonsignaleringskretsar och kretsar för nummerpresentation.

Men Francois Cordeau understryker att företaget vid sidan att tillverka för eget bruk fortsätter att arbeta gentemot externa beställare av asic.

Francois Cordeau är chef både för Järfällafabriken och för Mitels huvudfabrik i Quebec. Han säger att det innebär en del resande, men han kommer att tillbringa tre fjärdedelar av sin tid i Sverige. Familjen som består av hustru och två barn finns redan i Sverige.

Francois Cordeau är 38 år och har en 11 år lång karriär bakom sig i Mitel Semiconductor. Han har har en examen som elektroingenjör från universitetet Waterloo i Ontario, Kanada.

Christer Ovrén, tidigare chef för ABB Hafo, har övergått till att arbeta med teknikfrågor och affärsutveckling för ABBs koncernledning i Zürich.

Mats Udikas

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)