JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PCI-kärnor som färdiga block
Nu skall det bli lättare att använda färdiga PCI-kärnor. Virtual Chips, med syntetiserbara byggblock som specialitet, lanserar skräddarsydda kärnor för 14 olika PCI-tillämpningar.

Det finns idag 24 olika varianter av PCI-kärnan, enligt företaget Virtual Chips. Fjorton av dessa erbjuder man nu som färdiga standardprodukter, de tio övriga är på gång.

Konstruktören kan välja ett block som skräddarsytts för den aktuella tillämpningen, tråckla ihop blocket med den egna konstruktionsbeskrivningen och sedan fortsätta arbetet mot en färdig asic.

Målet är att förenkla konstruktionen av gränssnitt för bussen PCI, Peripheral Component Interconnect. Själva konstruktionsarbetet sägs ta en vecka, vilket är betydligt mindre jämfört med att utveckla hela blocket på egen hand, anlita konsulter eller utnyttja syntetiserbara kärnor som inte är anpassade till den egna tillämpningen. Det hävdar i alla fall Virtual Chips, som tidigare hette Ravicad.

Varje standardprodukt från företaget innehåller en syntetiserbar kärna i Verilog eller VHDL, en kravfil som anger hur syntesverktyget skall optimera blockets yta och hastighet, samt konstruktionsråd för exempelvis placering samt drivning av utgångarna.

Grindantalet för kärnorna ligger runt 6 500, om man inte räknar med fifo- minnena. De fjorton kärnorna finns tillgängliga redan nu, priset är 330 000 kronor och uppåt.

Charlotta von Schultz

I Sverige säljs Virtual Chips av Summit.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)