JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alla på bettet inför årets mässhändelse
- Alla verkar vara på bettet inför Elektronik/EP 96, konstaterar mässgeneralen Christer Adolfsson på Stockholmsmässan.

Idag den 7 maj öppnar mässan. Och utställarna tycks har förberett sig väl med produktnyheter, kampanjer och ett välmatat seminarieprogram.

- Vi har fått in 1 200 förhandsanmälningar till seminarieprogrammen. Det är fler än tidigare, vilket kan bero på att programmet är bredare än vad de gjort tidigare, konstaterar mässsgeneralen Christer Adolfsson.

En blick i seminarieprogrammet ger en snabb bild av vad man pratar om i branschen just nu.



Klarar CAN-bussen


På komponentsidan handlar det mycket om mikroprocessorer, i första hand för inbyggnad. Flera företag talar om processorer som hanterar CAN-protokoll.

Ämnen som multimedia, bildkomprimering och smarta kort sätter också sina spår i konferensprogrammet. SGS-Thomson visar exempelvis en lösning för digital-TV.

Optoprogrammet, som för övrigt är det enda, som inte är kostnadsfritt kommer att handla om bildanalys och bildhantering, mätmetoder för industrin och om optokommunikation.

På produktionssidan är det BGA-kapslar och flipchip som gäller.

Programmet på test- och mätsidan är mångfacetterat, men om man skall välja två nyckelord så blir det VXI och EMC.

- Utställarna har varit mer aktiva än vanligt inför Elektronik/EP 96, konstaterar mässgeneralen Christer Adolfsson.

- Det har vi exempelvis kunnat märka på antalet beställningar på fribiljetter. Omkring 500 000 biljetter är ute, det är 150 000 fler än förra året.



Gräsklippare och golfbollar


Utskick och kampanjer är det fler av i år än tidigare. Även elektronikbranschen börjat locka besökare till montern med tävlingar och utlottningar i en större omfattning än tidigare. Bland vinsterna märks bland annat en elgräsklippare, en moutainbike, gratis konstruktionsprogramvara, golfbollar samt en ballongfärd.

Till sist lite mässfakta. I pressläggningsögonblicket har 333 direktutställare anmält sig. Men flera företag delar montrar med varandra, så därmed blir det 391 deltagande företag. Mellan 12 000 och 16 000 besökare väntas, skolungdom oräknade.

Mats Udikas

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)