JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktyg för Windows NT kostar hälften så mycket
Viewlogic lanserade nyligen Workview Office, ett verktygspaket med allt från enkel schemainmatning till sofistikerade hjälpmedel för 0,5 μm-kretsar - alltihop för Windows.

- Om fem år drar Windowsbaserade hjälpmedel in lika mycket pengar som Unixverktygen.

Citatet kommer från marknadsanalytikern Ron Collett och gäller programvara för elektronikkonstruktion. Och Viewlogic hoppas att han har rätt. På Eurodac i september lanserade företaget ett paket - Workview Office - som innehåller hela 16 verktyg för Windows. Här återfinns alla de hjälpmedel som ingår i Viewlogics PC-baserade repertoar plus en handfull verktyg som hittills enbart funnits tillgängliga för Unix.

VHDL-simulatorn Speedwave från Vantage, Chronologics Verilogsimulator VCS samt analysverktygen XTF och Motive från Quad Design är några exempel på verktyg som har fått nya Windowskläder. Dessa hjälpmedel, som alla har fått tillägget "for Windows" i namnet, har samma funktioner och prestanda som sina Unixföregångare. Men Windows NT-versionen är mycket billigare jämfört med Unixkusinen. I vissa fall halveras priset. Och för en Windows 95-variant sjunker priset ännu mer.

En viktig finess är att det går att flytta en konstruktion mellan olika plattformar. Användaren kan då ta steget mot Windows utan att tappa fotfästet i Unixvärlden.

Datorerna hänger med. Viewlogic hävdar att en Pentium 90 med Windows NT har prestanda fullt i klass med en Unixbaserad Sparc 20.

Charlotta von Schultz
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)