JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Framåt för Nokia
Finska Nokia är på frammarsch. Affärer i Japan, Österrike och Storbritannien är bara några av den senaste tidens framgångar. Tidigare i år valdes Nokia till samarbetspartner av japanska NTT Docomo för att hjälpa till med utveckling av den tredje generationens mobiltelefoni. I dagarna besökte den finske presidenten Japan och Nokia passade på att låna litet glans från den tillställningen och ytterligare understryka sitt intresse för Japan.

I Storbritannien har Nokia tagit hem en affär med Orange PCS, en nationell mobiltelefonoperatör som arbetar med GSM 1800-nät. De båda företagen har undertecknat ett ramavtal som innebär att Nokia ska leverera mobiltelefonväxlar och utrustning för att hantera basstationer fram till slutet av 1998. Ordern beräknas vara värd omkring 150 miljoner brittiska pund.

Österrikes första GSM-nät baseras på utrustning från Nokia. I en affär med Connect Austria som sägs vara värd omkring 3,1 miljarder schil-ling, motsvarande omkring 1,9 miljarder kronor, har Nokia förbundit sig att leverera växlar, basstationsnät och Nokias nätövervakningssystem NMS/2000.

- Det här är en milstolpe för oss, konstaterar Mikko Heikkonen, högste chef för Nokia Systems.

Och slutligen har Nokia kört igång ett så kallat TETRA-nät. Det är energiverket i Helsingfors som använder den nya internationella standarden TETRA för sina företagsinterna mobiltelefonsamtal.

BCS

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)