JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Årets företagare är legoproducent
I slutet av november delade Företagarnas riksorganisation ut priset för Årets företagare i Härryda kommun.

Denna gång gick priset till elektronikföretaget Frontside Electronics AB i Mölnlycke och dess chef Robert Olsson.



I juryns motivering framgår det att Robert Olsson får priset för att han två gånger lyckats bygga upp ett högteknologiskt elektronikföretag. Frontside är nämligen inte Robert Olssons första försök att skapa ett legotillverkande kretskortsföretag. 1981 grundade Robert Flowline och drev det fram till 1990 då han startade Frontside. Han är fortfarande ensam ägare och har låtit företaget växa utan att ta en enda krona i lån från banken.

Juryn konstaterar vidare att Frontside idag har en stark position som leverantör till stora svenska verkstads- och teknikföretag. På kundlistan återfinns Ericsson, SKF, Saab och Volvo. Och tillsammans med Teleradio står de fem företagen för omkring hälften av de 14 miljoner kronor som företaget omsatt i år.

- Men vi har omkring 100 företag som vi arbetar med, berättar Robert Olsson, när Elektroniktidnigen ringer upp honom.



Ren tillverkning


Att jobba med andra företag är också en av grundfilosofierna i Robert Olssons företagande. Frontsides idé är inte att vara konstruerande utan att syssla med ren tillverkning, men i de fall man behöver kompetens inom till exempel CAD- konstruktion eller något annat hyr Robert mycket hellre in folk än anställer.

- Det fungerar bättre för oss, konstaterar han. Vi kan inte vara proffs på allting.

Även om det är Företagarnas riksorganisation som delar ut priset så kommer själva nomineringen från Härryda kommun, den ort utanför Göteborg där Frontside finns.

- Härryda kommun vill uppmärksamma Robert Olsson för hans målmedvetna sätt att utveckla sin specialitet på en expanderande marknad, där endast fantasin sätter gränsen för tillämpningsområden, och därmed företagets utvecklingsmöjligheter.

Robert Olsson har visat djupt engagemang i företagandet och att bygga sitt företag utifrån dess egna förutsättningar, heter det i kommunens nominering.

Björn Segerblad

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)