JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utveckla din i960-kod på Internet
Intel lägger ut en utvecklingsmiljö för i960-processorer på Internet. Programutvecklaren kan därmed utvärdera sin kod innan han eller hon köpt egna verktyg och utvärderingskort.


Programvaruutvecklare som är nyfikna på verktyg och utvärderingskort från Intel behöver inte köpa grisen i säcken. Åtminstone inte om man har tillgång till Internet. Och om man ska programmera i C och utveckla kod för ett system som bygger på någon av de elva i960-processorer som hittills stöds av Intels nya Internettjänst Ref - Remote Evaluation Facility.

När man knappat in http:// developer.intel.com/design/i960/ testcntr/ref skapar man först ett eget konto. Registreringen går på någon minut och sedan kommer ett lösenord via e-brev. Därefter har man full tillgång till sajten.



Känns som hemma


Tanken är ett att det ska kännas som om hjälpmedlet - Intels verktygssvit C- tools - och utvärderingskorten fanns hemma i det egna labbet. Man skapar och redigerar projekt och kör sin kod på ett utvärderingskort som bestyckats med önskad processor. När som helst kan man ta en titt på resultaten.

Alla i960-processorer stöds inte, Intel har valt att enbart stödja den snabbaste processorn i elva i960-familjer. Men företaget håller ett öga på hur sajten används och kommer lägga till eller ta bort familjer och hastighetsversioner beroende på efterfrågan.

På Intels hemsida hittar man även annat matnyttigt, som exempelvis manualer för i960-processorerna och listor med vanliga frågor.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)