JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Texas delar ut 100 miljoner
DSP-evangeliet ska spridas och Texas Instruments är den främste aposteln i branschen.

Det är kärnan i det budskap det Dallasbaserade företaget vill ge när de startar en fond på 100 miljoner dollar för nyföretagare och andra som jobbar med DSP.

Texas Instruments (TI) vill helt enkelt försöka etablera sina egna arkitekturer som standard . Och de gör det genom att göra 100 miljoner dollar tillgängliga för idéer som kan bredda basen för konstruktioner inom digital signalbehandling. Texas står helt och hållet för pengarna men använder riskkapitalföretaget Hambrecht & Quist för att administrera dem.

- Fonden ska hjälpa till att skapa nästa generation DSP-lösningar, sade Texas Instruments högste chef, Tom Engibous i ett tal under International Conference on Signal Processing Applications & Technology och DSP Expo i San Diego.

Han bad de flera hundra samlade konstruktörerna och utvecklarna att ta av ögonbindlarna och tänka sig framtidens konstruktioner.

- Texas Instruments kommer att vara där och hjälpa er, lovade Tom Engibous.

Hur många företag som kommer att få pengar ur fonden är inte klart men det verkar sannolikt att det handlar om 30 till 50 företag som kan få några miljoner dollar var.

- Allt som krävs är att företagen passar in i vår strategi och att de använder våra arkitekturer, sade W. A. Aylesworth, ekonomichef på TI.

BcS

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)