JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia startar FoU i Stockholm
Nokia Telecommunications avslöjade i måndags att företaget tänker expandera sin forskning och utveckling med ett nytt centrum i Kista utanför Stockholm.

Syftet är att förstärka utvecklingen av basstationer för GSM-telefoni i 900 och 1800 MHz-bandet. Enligt planerna ska företaget anställa minst 100 personer fram till och med slutet av nästa år. Nokias finska avdelning för utveckling ligger i Uleåborg, norrut i landet.

- Vi kan helt enkelt inte attrahera så många människor dit i den takt vi skulle vilja, förklarar Kimmo Ojala, som kommer att vara högste chef för Stockholmscentrumet.

- Det finns gott om kompetens inom GSM-området i Sverige, fortsätter han men betonar att företaget inte på något sätt vill starta ett lönenivåkrig med Ericsson.

Det är emellertid inte bara erfaren personal som är intressant för Nokia. Även de som kommer direkt från högskolan kan komma i fråga. KTHs Electrum ligger i Kista, vilket gör att företaget får en geografisk närhet till högskolan. Än har man dock inte anställt någon ledande forskare inom GSM-området

- Vi kommer att offentliggöra våra planer för verksamheten i slutet av året, säger han.

Björn Segerblad

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)