JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvledare ökar igen
Den amerikanska halvledarindustrins nyckeltal "book-to-bill" fortsätter uppåt efter en lång svacka. Orderingången under oktober översteg faktureringen för första gången under året, book-to-bill visade 1,10.

Nyckeltalet book-to-bill är nu på väg att avskaffas. De amerikanska halvledartillverkarnas branschorgasnisation, SIA överger book-to-bill till förmån för ett nytt nyckeltal, "Global Billings Report".

Global Billings Report får sin premiär i december och kommer att omfatta halvledarleveranser till hela världen, inte enbart Nord- och Sydamerika som idag. Men det är bara faktureringen som tas med, inte både fakturering och orderingång som idag.

En orsak till förändringen är de kraftiga variationerna i book-to-bill som i sin tur påverkat

de amerikanska halvledarföretagens aktiekurser. En annan svaghet hos nyckeltalet är att tillväxtmarknaderna i Sydostasien inte kommit med.

Enligt SIAs prognoser kommer världsmarknaden för halvledare att öka med 7,4 procent till 138,8 miljarder dollar under 1997. De två åren därefter kommer tillväxten att nå tvåsiffriga tal enligt branschorganisationen. Däremot beräknas världsmarknaden krympa med 10,4 procent under 1996.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)