JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sicon blir tillverkare utan halvledarfabrik
Om fem år ska Sicon vara tre-fyra gånger så stort som idag. Dit vill företaget nå genom ökat produktionsansvar. Det ska helt enkelt stå Sicon på kapslarna.

Sicon i Linköping är ett företag som hittills levt på att sälja sina konstruktionskunskaper. Man har vid det här laget varit med i ett hundratal asicprojekt, de flesta synnerligen avancerade med stora inslag av analog höghastighetselektronik. Nu vill företaget utvecklas vidare.

- Vi vill ta fullt produktionsansvar. Det ska stå Sicon på kapslarna, säger VD Rolf Sundblad.



Investerar 2 miljoner


Det första projektet med fullt produktionsansvar är redan genomfört. Några kapslar står det dock inte Sicon på, eftersom projektet handlade om ett naket chips för montering i en modul.

Fullt produktionsansvar betyder bland annat att man måste testa och kvalitetssäkra de kretsar man levererar, något som i sin tur betyder att man måste investera i en hel del ny utrustning. Åtminstone 2 miljoner kronor krävs, och det är rätt mycket för ett företag som omsätter 10 miljoner kronor.

- Alla pratar om att test och konstruktion ska sitta nära varandra. Vi gör så i verkligheten, säger Rolf Sundblad.



Snabbväxare


Med ökat ansvar vill man inte främst att få fler uppdrag, utan snarare tjäna mer pengar på varje uppdrag. Som fabrikslös kretsproducent kan företaget också få en bättre förhandlingsposition gentemot halvledarindustrin än man får som konsult.

Sicon har vuxit kraftigt under de senaste tre-fyra åren, och med den nya inriktningen ska tillväxten öka än mer, är det tänkt.

Målet är en omsättning på 50 miljoner om fem år, och då ska man ha 30-40 anställda. Vid det laget ska ungefär var tredje projekt för företaget vara med fullt produktionsansvar.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)