JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hydra ökar monterarens kapacitet
Mydatas tillsatsmodul Hydra med åtta plockhuvuden och en monteringshastighet på upp till 14 400 komponenter i timmen har blivit en framgång.

Hydra Speed Mount heter systemet som fungerar som tillsats till Mydatas högprecisionsmaskiner TP9 och TP11. Produktionen som började i augusti ligger nu kring tre system i veckan, och är tänkt att öka till fyra, enligt projektledaren Ulf Weibahr.



Tillägg för en halv miljon


Priset ligger kring en halv miljon kronor när man köper Hydra Speed Mount som tillägg till en gammal maskin. Priset för en ny TP9 eller TP11 med det nya systemet inbyggt ligger strax över en miljon kronor.

Snabba ytmonteringsmaskiner, så kallade chip shooters, har sämre precision och är mindre flexibla än så kallade högprecisionsmaskiner. Vad Mydata gör är alltså att lägga till en "mini-chipshooter" till ett högprecisionssystem för att få fördelarna hos båda typerna.

Hydra-systemet har en delning på 10 mm och komponenterna måste matas från rulle. De komponenttyper eller precisionskrav som Hydra-systemet inte klarar monteras i stället med det gamla högprecisionshuvudet. Största delen av de Hydra Speed Mount-system som tillverkas sitter på nyproducerade monteringsmaskiner.

En mindre del säljs som uppgraderingar. Mydata Automation har idag ungefär 140 anställda och omsätter drygt 300 miljoner kronor.

Alexander Kristofersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)