JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sattline länkar till NT
Den senaste versionen av Sattline kan användas tillsammans med Excel och Access. Men den är inte helt anpassad till NT.

Processtyrsystemet Sattline från Alfa Laval Automation närmar sig nu Windows NT. I den senaste versionen kan andra Windowsprogram samarbeta med styrsystemet via Microsoftlänkarna ODBC och OLE. Användaren kan via processbilden på datorn länka sig till en kalkyl i Excel eller en databas i Access. Version 2.1 är dock inget fullfjädrat NT-program.

Sattline är ett system för distribuerad processautomation där både styrsystemfunktioner och datainsamlings- och databearbetningsfunktioner ingår. En av poängerna med NT-länkarna är att dokumentationen blir enklare. Händelselistor och listor över signaler och objekt - pumpar och ventiler - kan föras över direkt till Excel eller Access.

I den nya versionen har man också lagt stor vikt vid kommunikationen. Normalt används Ethernet för kommunikation mellan arbetsstationerna och styrsystemen. Men andra system kan också införlivas med protokoll som Profibus, Sinec och Allen Bradley Data Highway.

Även när det gäller snabbheten slår Alfa Laval sig för bröstet. Version 2.1 uppges klara avsökningar var tusendels sekund.

Den nya versionen finns även i en minivariant som har samma funktioner som huvudsystemet men bara 32 in- och utgångsblock och högst 32 Mbyte program. Om större behov skulle uppstå krävs bara en uppgradering av licensen - det arbete man lagt ned på anpassning av systemet till de egna förhållandena behöver inte gå förlorat. Minilicenser finns för såväl arbetsstation som styrsystem.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)